Ansioluettelon profiili

Useasti ansioluettelo sisältää profiili osion, mutta minne sinne oikein tulee? Tässä kirjoituksessa käymme läpi, että mikä on profiilin tarkoitus ja mitkä ovat ne asiat, joista on todella hyötyä, kun lisäät ne profiiliin.

Ansioluettelon profiili

Käydään tässä osiossa läpi, että mitä hyvä profiili sisältää. Lyhyesti kerrottuna se on lyhyt esittelyteksti itsestä heti CV:n alussa. Se on kuitenkin erittäin hyödyllinen, koska sen avulla voidaan saada rekrytoija kiinnostumaan itsestä enemmän. Sen pitääkin toimia hieman magneetin lailla.

Hyvä profiili on pituudeltaan vain muutaman lauseen mittainen. Se antaa jo tarpeeksi tilaa kuvata itseään. Kuvauksen tulee olla joka tapauksessa nopea katsaus itseen, millä rekrytoija saa selkeän kuvan itsestä. Siihen ei pitäisi tarvita suurempia tarinoita.

Hyvää profiilia kannattaa kiteyttää ja löytää omasta osaamisesta se, mitä työnantaja mahdollisesti etsii. Siinä kannatta uskaltaa myös kehua itseä ja olla jopa röyhkeä. Liian usein työnhakijoita neuvotetaan laatimaan niin tasapaksu CV, että ketään ei kiinnosta lukea sellaista. Sama koskee työhakemusta. Laita vähän potkua ja rohkeutta peliin ja sano mitä mieltä todella olet.

Mitä hyvässä profiilissa kannattaa kertoa

Profiilissa kannattaa puhua omasta erikoisosaamisesta sekä merkittävistä saavutuksista työuralla tai muissa tapauksissa, jos ne koskevat hakemaasi työpaikkaa. Se on yksi asia, mitä tulee ehdottomasti räätälöidä haettavan työn mukaan. Asiaa voi miettiä niin, että mitkä asia itsestä ovat sellaisia, että ne kohtaavat rekrytoijan tarpeiden mukaisesti. Kirjoita ne ylös.

Kuinka profiili laitetaan ansioluetteloon

Monissa ansioluettelomalleissa profiilikohta on heti omien yhteystietojen jälkeen. Jos lataa valmiin ansioluettelopohjan niin se saattaa näyttää tältä:

Profiili – Tässä voit lyhyesti, muutamalla lauseella kertoa esimerkiksi ydinosaamisestasi, työskentelytavoistasi ja tavoitteistasi.