Irtisanoutuminen

Tässä artikkelissa käydään läpi kuinka irtisanoutuminen kannattaa hoitaa. Käymme myös läpi miksi ansioluettelo on tärkeää pitää valmiina kun irtisanoutumisen päätöstä pohtii ja lopulta tekee sen. Voit myös ladata valmiin irtisanoutumisilmoituspohjan käyttöösi.

Irtisanoutuminen

Irtisanoutumisella tarkoitetaan sitä, että sinä työntekijänä haluat katkaista voimassa olevan työsuhteen ja työsopimuksen. Tämä tapahtuu tekemällä irtisanoutumisilmoitus, minkä voi tehdä suullisesti tai kirjallisesti. Ehtona irtisanoutumiselle on lain noudattaminen irtisanoutumisajan sekä muiden perusteiden osalta. Työntekijän osalta irtisanoutumisaika on 14 – 30 päivää riippuen olemassa olevan työsuhteen kestosta.

Työsuhde päättyy lopullisesti kun irtisanomisaika on päättynyt. Irtisanomisajan aikana työntekijä ja työnantaja ovat normaalissa työsuhteessa eli kaikki velvollisuudet puolin ja toisin ovat samat kuin aina ennenkin. Työnantaja voi vapauttaa työntekijän näistä velvollisuuksista, jos hän niin haluaa. Hän joutuu kuitenkin maksamaan työntekijälle palkan irtisanomisajalta tässäkin tapauksessa ellei työntekijät itse siitä halua luopua.

Tämän lisäksi täytyy ottaa huomioon oma sopimus. Mikäli se on tehty määräaikaiseksi niin silloin sopimus voidaan irtisanoa vain, jos siitä on erikseen sovittu. Muussa tapauksessa sopimus päättyy, kun määräaika umpeutuu tai sopimuksessa sovittu työ on valmistunut.

Ansioluettelo

Kuinka ansioluettelo liittyy irtisanoutumiseen? Ansioluettelo kannattaa pitää käsillä aina. Mikäli haluat irtisanoutua ja siirtyä eteenpäin, tulet tarvitsemaan CV:tä työnhakemisessa. CV kannattaa pitää mielessä myös irtisanoutumisen hetkellä, koska sinun kannattaa silloin pyytää työtodistusta sekä mahdollisia suosituksia. Voit lisätä ne osaksi ansioluetteloa.

Kun kerran rakennat hyvän pohjan ansioluettelolle, on sitä helppoa päivittää sen jälkeen. Voit myös suunnitella omaa uraa sen avulal.

Lataa ansioluettelomalli täältä ja aloita sen rakentaminen.

Lataa irtisanoutumisilmoitus

Irtisanoutuminen kannattaa hoitaa kirjallisen ilmoituksen kanssa. Sen voi tehdä monella tapaa, vaikka käsin kirjoittamalla. Olemme kuitenkin laatineet sinulle hyvin perinteisen ja käytetyn mallin lomakkeesta, jonka voit ladata koneellesi. Sitten täyttäminen onnistuu helposti ja voit tulostaa sen allekirjoittamista varten. Lomake liikkuu myös helposti sähköpostilla eteenpäin työnantajalle. Suosittelemme kuitenkin, että palautat sen henkilökohtaisesti. Lataaminen on myös ilmaista.

Lataa valmis irtisanoutumisilmoitus täytettäväksi täältä.