Europass ansioluettelo

Europass ansioluettelo on Euroopan neuvoston laatima ja luoma ansioluettelopohja. Sen tarkoitus on tuoda yhtenäinen malli käytettäväksi, jotta opiskelu – ja työnhaku olisi selkeämpää Euroopan sisällä. Tämän artikkelin tarkoitus on selventää, että millainen tämä malli on ja kannattaako sinun käyttää sitä.

Europass ansioluettelo

Europassin tarkoitus tuli selväksi jo ensimmäisessä kappaleessa. Tavoitteena on yhdenmukaistaa työnhakemista ja opiskelua Euroopan sisällä. Hyvä tavoite. Tämän takia myös ansioluettelon malli on painottunut enemmän kansainväliselle pohjalle kuin perinteinen suomalainen ansioluettelomalli. Tästä syystä sisältö on myös enemmän yleisluontoista paikallisuuden sijaan. Tämä on ymmärrettävää, koska tavoitteena on, että työnantajat voivat ymmärtää ja lukea sitä joka puolella Eurooppaa.

Europassin tarkoitus on kuitenkin sama kuin normaalin CV:n. Sillä halutaan esitellä kaikki oleellinen työnhakijasta mahdollisimman tiiviissä muodossa. Europass ansioluetteloon tulee henkilötiedot, kuten normaalistikin, työkokemus, koulutustausta sekä muita oleellisia tietoja hakijasta, kuten taidot. Mukaan voi liittää myös todistuksia osaamisesta tai taidoista.

Mikä on europass

Katso video aiheesta:

Vihjeitä hyvän Europass-ansioluettelon tekemiseksi

Tässä muutamia vinkkejä europass ansioluettelon laatimiseksi:

  • Varaa aikaa reilusti, äläkä pelkää käyttää sitä CV:n hiomiseen.
  • Muista, että asiat kannattaa hoitaa kerralla kuntoon. Sen jälkeen CV:n räätälöinti ja päivittäminen on hyvin helppoa .
  • Pidä asiat hyvin tiiviinä ja pysy olennaisissa asioissa. Uskalla tehdä asioita lyhyesti.
  • Hyvä pituus on 1-2 sivua
  • Muista räätälöidä ansioluettelo tarpeiden mukaan eli jokaiselle työnantajalle sopivaksi.
  • Hyödynnä työuran alkuvaiheessa harrastuksia sekä koulutusta mahdollisimman paljon.

Tee europass ansioluettelo

Europass ansioluettelon voi tehdä verkossa tai ladata koneelle ja täyttää Wordiä, OpenOffice tai Pages – ohjelmaa käyttäen.

Tee ansioluettelo verkossa:

Aloita ansioluettelon tekeminen verkossa klikkaamalla tänne.

Lataa europass ansioluettelo:

Lataa europass ansioluettelo klikkaamalla tästä.

Kenen kannattaa käyttää europass ansioluetteloa

Europass ansioluettelon hyödyt ovat selkeitä. Jos haet työmarkkinoille tai vaikka kesätöihin Eurooppaan niin silloin sitä kannattaa hyödyntää. Jos haluat työskennellä Suomessa niin silloin on parempi kohdistaa ansioluettelo paikallisemmaksi.