Yrityksen perustaminen

Tässä artikkelissa tustumme yrityksen perustamiseen. Tarkoituksena on selvittää kuinka ansioluettelo voi auttaa sinua prosessissa. Lisäksi näytämme, että yrityksen perustaminen ei ole aivan niin monimutkaista kuin normaalisti uskotaan. Tämä sivu käy vain nopeasti läpi yrityksen perustamisen. Lue pidempi versio kuinka yrityksen perustaminen tapahtuu.

Yrityksen perustaminen

Yrityksen perustaminen on oikeasti hyvin helppoa. Varsinkin jos puhutaan vain käytännön asioista. Muut voivatkin sitten olla vaikeampi tai hyvin yksinkertaisia, riippuen vain sinusta ja valitsemastasi liiketoimintamallista. Itse kokonaisuuden hoitaminen voidaan jakaa kolmeen osaan.

1. Suunnittelu

Suunnitteluvaiheessa täytyy selvittää muutamia asioita. Näistä tärkein on se, että sovitko sinä yrittäjäksi lainkaan. Totuus on, että kaikille se ei vain käy. Silloin on turha lähteä taistelemaan asian kanssa vaan lähteä ihan sovinnolla etsimään työpaikkaa. Tämä ei tarkoita, että yrittäminen vaatisi mitään erityisiä taitoja tai ominaisuuksia, joita vain tietyillä ihmisillä on. Siltikään se ei vain kaikkien mukaavustasolle sovi. Tämä asia kannattaa selvittää aluksi itselle oikein kunnolla.

Toinen asia on selkeä liiketoimintamalli sekä siihen sopiva yhtiömuoto. Näitä asioita normaalisti käsitellään liiketoimintasuunnitelmassa, minkä hiominen on yksi virallisen tahon suositelluimmista asioista. Hyvä liiketoimintasuunnitelma auttaa tiettyyn pisteeseen, mutta ei pelasta sinua, jos toteutus ei toimi. Suunnitelmaan kannattaa kuitenkin panostaa, sillä sen avulla voit selkeyttää asioita itsellesi ja löytää ideastasi asioita, joita et vielä tiedä.

Suunnitteluvaihe ei valmistu koskaan, jos et päätä vain vain aloittaa jossain vaiheessa. Hyvä askel siihen on pistää yritys todella pystyyn, koska silloin täytyy keskittyä oikeesiin asioihin eli myymiseen.

2. Käytännön perustamistoimet

Käytännön perustaminen on lopulta luultavasti se yksinkertaisin asia. Tietysti yhtiömuotojen välillä voi joutua pelaamaan, mutta noin yleisesti se on helppoa. Suosittelemme käymään aluksi pankissa perustamassa yritykselle tili (tarvitset tilinumeroa perustamisilmoitukseen). Voit samalla tilin kautta maksaa myös yrityksen perustamisilmoituksen maksun. Pyydä maksusta myös kuitti, tarvitset sitä myöhemmin.

Seuraava askel on tulostaa oikeat perustamisilmoitukset tai hakea ne lähimmästä niitä tarjoavasta virastosta, kuten TE-keskuksesta tai maistraatista. Täytät ilmoitukset ja viet ne suoraan lähimmän viraston kassalle. Anna virkailijalle kuitti perustamismaksusta sekä ilmoitukset. Voit pyytää häntä laatimaan sinulle y-tunnuksen siinä ja heti, joten voit aloittaa toimintasi välittömästi, jos niin merkitsit ilmoitukseen.

3. Toiminnan aloittaminen

Kun yritys on käytännössä pystyssä, alkaa itse toiminta. Voit hoitaa muutamia käytännön asioita, kuten kirjanpitäjän valitsemisen sekä vakuutusasiat. Sen jälkeen tärkein tehtävä on saada yritystoiminta kannattamaan eli aloittaa myynti – ja markkinointitoimenpiteet.

Ansioluettelo

Kuinka ansioluettelo auttaa yrityksen perustamisen kanssa? Yritys perustetaan usein jonkin tietyn tuotteen tai palvelun ympärille. Silloin myynnissä auttaa vakaa ammattitaito, jota voi todistaa eri asioilla. Näitä tekijöitä ovat kokemus sen tekemisessä, siihen saatu koulutus sekä yleinen mielenkiinto aihetta kohtaan.

Tähän voit hyödyntää ansioluetteloasi. Jos pyörität yritystäsi yhden henkilön yrityksenä niin omalla henkilökohtaisella CV:llä osoittaa nämä kaikki. Ansioluettelon voi esimerkiksi laittaa näytille omille nettisivuille kuvana tai vaikka ladattavana tiedostona. Se on helppoa skannata vaikka oikeaksi todistettuna näytille.

Lataa ansioluettelomalli täältä ja aloita ansioluettelon täyttäminen.

Oman yrityksen perustaminen

Oman yrityksen perustaminen ei ole niin tuskallista, kallista ja sillä lukemattomia riskejä kuin useimmat uskovat. Siitä on tehty liian monimutkaisen kuuloista, vaikka se onkin lopulta hyvin yksinkertaista. Asian voi myös hoitaa todella nopeasti, kun vain tietää mitä tekee ja mitä on vaadittu.

Perustaminen onnistuu myös todella halvalla, joten ei kannata hätäillä jos pääomaa tarvitsee toiminnan kehittämiseen.